Hi, I'm seeing some intermittent (at least I'm perceiving that it's intermittent) behavior that is puzzling me.

I am making a request to processTextField and the image i'm posting definitely has text in it, but sometimes i'm getting an empty response. See below for an example log of requests. Note the last two entries. In the final task status call, it says complete, but then shows that it did not deduct any credits. Then, in the result XML that i'm calling the value field is blank, implying that it did not find anything.

It seems to me like the SDK hit some sort of error case (hence it did not deduct any credits). Is this the case, or is something else going on? thanks

POST Data response from OCR SDK
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><response><task id="4524f158-235a-4f85-94e1-86b7c9948527" registrationTime="2012-09-20T21:47:33Z" statusChangeTime="2012-09-20T21:47:33Z" status="Queued" filesCount="1" credits="1" estimatedProcessingTime="1" /></response>

Task Status OCR SDK
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><response><task id="4524f158-235a-4f85-94e1-86b7c9948527" registrationTime="2012-09-20T21:47:33Z" statusChangeTime="2012-09-20T21:47:34Z" status="InProgress" filesCount="1" credits="1" estimatedProcessingTime="1" /></response>

Task Status OCR SDK
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><response><task id="4524f158-235a-4f85-94e1-86b7c9948527" registrationTime="2012-09-20T21:47:33Z" statusChangeTime="2012-09-20T21:47:35Z" status="Completed" filesCount="1" credits="0" resultUrl="https://ocrsdk.blob.core.windows.net/files/4524f158-235a-4f85-94e1-86b7c9948527.result?se=2012-09-21T07%3A00%3A00Z&amp;sr=b&amp;si=downloadResults&amp;sig=pA%2B6SHUfM57uk3%2BBY6rW3WAzqUlxmIP3R17B%2Fyw9jVs%3D" /></response>

Result from ABBYY OCR
<?xml version="1.0" encoding="utf-8" standalone="yes"?><document xmlns="@link" xmlns:xsi="@link" xsi:schemaLocation="@link" version="1.0"><field left="0" top="0" right="1099" bottom="112" type="text"><value encoding="utf-16"></value><line left="0" top="0" right="0" bottom="0" /></field></document>

asked 21 Sep '12, 02:03

dante's gravatar image

dante
376

edited 01 Oct '12, 09:46

Vasily%20Panferov's gravatar image

Vasily Panferov ♦♦
5422516


The empty result is caused by OCR engine not finding any suitable text in the specified region. This may be caused by a number of reasons including (but not limited to):

  • the specified region as is not really containing text - happens when the wrong region is specified
  • the text not matching the specified regular expression (if any)

To make further investigation possible please contact support via email and supply the image.

Also please don't post service responses that contain "result URLs" - anyone can use them to get to the result.

link

answered 21 Sep '12, 11:38

Dmitry%20Me's gravatar image

Dmitry Me ♦♦
2387

great, thanks! and i'll edit out the result URL in the future

(21 Sep '12, 16:37) dante
Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or _italic_
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×25
×24
×17

Asked: 21 Sep '12, 02:03

Seen: 1,355 times

Last updated: 01 Oct '12, 09:46

© 2016 ABBYY. All rights Reserved. www.ABBYY.com | Privacy Policy | Legal